Blog Domowego Masarza

Zastanawiasz się czy warto zbudować wędzarnie, a może jaki sprzęt zakupić do przyrządzania smacznych i zdrowych wyrobów? Jak odpowiednio przyprawić mięso? Tutaj dowiesz się tego i wiele więcej! Za nami 30 lat tradycji w przygotowywaniu wyrobów domowych.

Chcemy się to wiedzą podzielić z naszymi klientami…

Jak grillować warzywa?

Jak grillować warzywa?

Grillowane warzywa są pyszną przekąską, jednak ich właściwe przyrządzenie na ruszcie może być poważną zagwozdką. Warto jednak wiedzieć, w jaki sposób prawidłowo je wykonać, ponieważ mogą być kapitalną alternatywą dla ciężkich dań mięsnych. Są one nie tylko bardzo...

czytaj dalej
Co wrzucić na grilla?

Co wrzucić na grilla?

Lato to czas grillowania i smakowania pysznych potraw na świeżym powietrzu. Jeśli szukasz inspiracji na to, co wrzucić na grilla, mamy dla Ciebie idealne propozycje. Odkryj niezliczone możliwości smakowe, gdy na ruszt trafią soczyste kawałki mięsa, świeże warzywa,...

czytaj dalej
Ser wędzony domowy

Ser wędzony domowy

Samodzielne wytwarzanie produktów spożywczych jest nie tylko wyborem podyktowanym troską o zdrowie, ale może być także okazją do kulinarnych eksperymentów. Domowa produkcja sera wędzonego pozwala uwolnić wyobraźnię i tworzyć unikatowe kompozycje smakowe. W zależności...

czytaj dalej
Jak zrobić domową wędzarnię?

Jak zrobić domową wędzarnię?

Wędzarnia domowa to urządzenie, które pozwala na wędzenie ryb, mięsa i innych produktów spożywczych w komfortowych warunkach własnego domu. Naszą ambicją jest ułatwić każdemu cieszenie się smakiem i aromatem wędlin domowych. Oczywiście, istnieje wiele typów sprzętu,...

czytaj dalej
Kaszanka skład

Kaszanka skład

Z czego robi się kaszankę? Wyjaśniamy Kocha ją wielu, ale niektórzy nie mogą jej przełknąć — kaszanka. To popularny wyrób wędliniarski. Nazywana jest również krupniokiem, a największą popularnością cieszy się w Polsce, Niemczech i na Słowacji. Nie tylko jest smaczna i...

czytaj dalej
Jak parzyć szynkę?

Jak parzyć szynkę?

Coraz popularniejsze staje się wędzenie swoich własnych wyrobów masarskich. Ludzie doceniają smak domowych szynek, kiełbas, czy pasztetów . Świadomość wszechobecnych konserwantów, polepszaczy smaku i potocznie zwanej „chemii” sprawia, że chcemy jeść wyroby tylko ze...

czytaj dalej
Jak zrobić bimber?

Jak zrobić bimber?

Bimber to wysokoprocentowy trunek, który posiada wiele innych nazw takich jak: samogon, domowy spirytus, księżycówka czy okowita. Co ciekawe samo słowo bimber ma interesujące znaczenie w tłumaczeniu na język angielski i nawiązuje do jego nielegalności, przez którą...

czytaj dalej
Jak przygotować mięso do wędzenia?

Jak przygotować mięso do wędzenia?

Koneserzy wędlin z pewnością wiedzą, że wiejskie wędliny są najlepsze w smaku. Wędzenie mniejszych partii mięsa, przy zastosowaniu domowych metod, daje efekty dużo lepsze niż w przypadku wędlin zakupionych w sklepach. Samodzielne przygotowanie wędlin do wędzenia nie...

czytaj dalej
Co to są dodatki do żywności i jak je dzielimy?

Co to są dodatki do żywności i jak je dzielimy?

Dodatki do żywności, jak wskazuje definicja stosowana w krajach Unii Europejskiej to nic innego jak substancja, która nie jest normalnie spożywana, natomiast jest celowo dodawana do żywności ze względów technologicznych. Substancja ta ma za zadanie wywołać określony...

czytaj dalej
Jaką siatkę wędliniarską wybrać?

Jaką siatkę wędliniarską wybrać?

Wędliny to jedne z najbardziej popularnych przekąsek i dodatków do dań, które możemy znaleźć na polskich stołach. Aby jednak cieszyć się wędlinami o najlepszej jakości, warto wybrać naszą siatkę wędliniarską. Pełni ona bardzo ważną funkcję podczas wędzenia, suszenia i...

czytaj dalej
Akcesoria do produkcji wina

Akcesoria do produkcji wina

Wprowadzenie Wino jest chyba najbardziej starożytnym i rozpowszechnionym napojem alkoholowym. Istnieje od co najmniej kilku tysięcy lat, o czym informuje nas literatura zarówno starożytnych Greków, jak i Hebrajczyków. Dziś alkohol dostępny jest w bardzo różnych...

czytaj dalej

Daj znać co potrzebujesz

Jeśli nie widzisz tego co potrzebujesz do swoich wyrobów domowych, nie przejmuj się. Daj nam znać pisząć lub dzwoniąc do nas a my postaramy się pomóc.

8 + 5 =

logo wyroby domowe
Siedziba

P.H.U.P."TOMEX" Spółka jawna
T. Halama & W. Halama

43-346 Bielsko-Biała

Katowicka 142

Kontakt

33 810-41-95

E-mail: zamowienia@dobrewyroby.pl

Zapraszamy w godzinach:

Poniedziałek - Piątek 8:00 - 16:00
Sobota 8:00 - 12:00

Mapa Strony
error: Content is protected !!